Traditional Kitchen Redesign, Fleetwood, Lancashire

The ground-floor kitchen was extended into the side return, which provided an extra 1.5m of space. Large roof lights and bifold doors opening onto the garden now flood the space with light.

The clients wanted off-white, glossy, handleless units for a sleek look. The edges are curved and so very child-friendly, while the large-format floor tiles (600mm x 600mm) make the space feel even larger and create a seamless look.

The clients love to entertain and often have extended family staying, with visitors of all ages so the open-plan kitchen-diner is in constant use.

A trio of chrome pendant lights over the island unit help illuminate the sink area, which also includes a dishwasher, recycling bin and a boiling-water tap. The Quooker tap is one of our clients’ favourite things.

With small children we need a safe but functional area. It has made the area the hub our home and we love entertaining at least every month now!

Joanna Kelly, Client